Pensionarea la 70 ani

Da' cu cianură aţi încercat?

    Sorin Băsu

 

    Să vă spun secretul vieţii mele: întotdeauna mi-am dorit să fiu un întreţinut. Să stau cu burtica în sus şi toate cele să-mi vină aşa, pe gratis. Din motive care îmi scapă, chestia asta nu s-a întîmplat niciodată. Mai nutream, totuşi, o  speranţă: să prind măcar vreo doi-trei ani de pensie şi să nu mai mişc un pai. Din păcate, îmi dau seama că nici visul acesta n-o să se împlinească.


    Are grijă de asta guvernul Boc. Guvern format, probabil, din nemuritori. Altfel nu pot să-mi explic de ce nouă, bărbaţilor, ni se pregăteşte ieşirea la pensie la şaptezeci de anişori. Adică la o vîrstă la care nepoţeii ne vor duce de mînă să facem pipi, ne vor pregăti proteza dentară şi ne vor face perfuzii cu Gerovital ca să ieşim din casă şi să ne îndreptăm către locul de muncă  (asta dacă o să mai ţinem minte pe unde se află).


    Îmi şi imaginez o zi din ultimul meu an de slujbă. La vîrsta fragedă de doar şaizeci şi nouă de anişori, o să deschid ochii cu  noaptea în cap. Întîi, o să mă mir că încă mai mişc. După aia, o să cobor din pat. Crac!, va face genunchiul stîng. Zdrang!, va  cîrîi cel drept. Vertebrele vor pocni ca un foc de artificii. Plămînii (uşor ajutaţi de cîteva decenii de fumat) vor face gnf-gnf!  Şi vor încerca să tragă puţin aer. Tensiunea va face vîj-vîj în urechi. Timp de vreo zece minute mă voi întreba de ce naiba m-am sculat. Aha, să merg la serviciu! Cu mîini tremurînd de Parkinson (sau Alzheimer, la alegere), voi pune de un ceai de  muşeţel şi îmi voi face pacheţelul cu mîncare.. Adică iaurt degresat, pîine deloc şi pastilele de lecitină (ca să nu-l confund pe şef cu femeia de serviciu). Apoi, trosnind din toate oasele, mă voi îndrepta către parcare şi mă voi căţăra (cu greu) în maşină.


    După ce voi fi confundat de vreo cinci ori acceleraţia cu frîna, voi demara către slujbă. Cu douăzeci de kilometri la oră, nu mai  mult, că miopia o să mă împiedice să văd drumul ca lumea.


    La birou, o să dau mîna cu cele trei schelete numite colegi de serviciu şi o să încercăm să ne aşezăm în faţa calculatoarelor fără  să ne stîrnim prea tare hemoroizii. O să ne povestim ce viteji eram pe vremea Războiului de Independenţă (da-da, cel din 1877, cînd eram tineri) şi, în final, o să ne apucăm de lucru. Dacă o să ne mai dea cineva ceva de făcut.


    Haideţi, d-le Boc, daţi-o naibii... Chiar aici vreţi să ne aduceţi? Să primim ultimul salariu direct la Eternitatea?


    Mai bine puneţi-ne de pe acum ceva cianură în chenzină, să terminaţi mai repede cu noi.

 

    P.S. Tuturor bărbaţilor trecuţi de şaptezeci de ani şi care se simt în plină formă, salutările mele pline de cea mai sinceră invidie.

Write a comment

Comments: 6
 • #1

  ch-zone (Friday, 15 January 2010 05:05)

  sall mai putea contacta la id asata spy_craniu

 • #2

  Funny (Wednesday, 13 April 2011 05:54)

  salut misto site. am si eu unu funnyest.jimdo.com spune'mii ce parere ai despre el:D si cum ai reusit sa apara pe google search ca al meu nu apare , salut

 • #3

  Coach Factory Outlet (Sunday, 02 September 2012 20:50)

  he was able to forget her soul

 • #4

  North Face Outlet (Friday, 28 September 2012 21:22)

  thanks for sharing this info with us. Good Luck!

 • #5

  Paul Smith Outlet Online (Thursday, 18 October 2012 21:55)

  It's only god-awful.

 • #6

  oana (Thursday, 12 May 2016 16:11)

  draga domnule va multumesc sincerca m-ia placut ff mult hazul de necaz care dv l-aticompus cu atata dreptatesi cu humor negru pt dl Boc sa poata intelegece inseamna varsra a treia.Stau si gandesc noptile care nu pot dormi din cauza unei minuscule pensioara care ; oare o mai apuc